Mednarodne konference

Utrinki s konferenc Oddelka za sociologijo

Utrinki s konferenc Oddelka za sociologijo

V poletnih mesecih so se članice in člani projektne skupine udeležili več mednarodnih konferenc, na katerih so predstavljali referate, povezane z raziskovanjem anti-gender gibanj, ki so se v celoti ali delno naslanjali tudi na raziskovanje v okviru projekta Spol, demokracija in neokonservativno anti-gender gibanje.

Mojca Pajnik je na konferenci Radical Europe: Violence, Emancipation & Reaction, ki je potekala julija 2024 v Lyonu, predstavila prispevek v soavtorstvu z Romanom Kuharjem in Rokom Smrdeljem, z naslovom Gender Ideology as a Frame Repertoire: Transversal Instrumentalization of Gender Equality.

Roman Kuhar je na konferenci ECPG (European Conference on Politics and Gender), ki je julija 2024 potekala na Univerzi v Ghentu, predstavil dva prispevka: prvega v soavtorstvu z Adriano Zaharijević (From Nationalism to Anti-Gender Movements: Post-Yugoslav States in Focus) in drugega v soavtorstvu z Mojco Pajnik (Re-Nationalizing Citizenship and Democratic Backsliding: Anti-Gender Movements in Central-Eastern Europe). Rok Smrdelj je na isti konferenci predstavil dva prispevka: Practising Counter-Strategies: Resisting the Anti-Gender Backlash in Slovenia in First Our Children, Then Our Gender: The Anti-Gender Movement in Slovenia v soavtorstvu z Nino Perger.

Avgusta so se udeležili konference Evropske sociološke zveze (Porto, 27.–30. avgust), kjer je Rok Smrdelj v soavtorstvu z Romanom Kuharjem in Moniko Kalin Golob predstavil prispevek Expanding Boundaries: 'Gender Theory/Ideology' and Twitter Debate on Gender-Sensitive Language. Rok Smrdelj je v istem soavtorstvu predstavil tudi prispevek Still a Debate or Just an Echo Chamber Effect? Gender Theory in Slovenian Twitter Discussion na konferenci ECREA 2024 (10th European Communication Conference) v Ljubljani.

Roman Kuhar se je septembra 2024 udeležil konference Gender Wars na Univerzi v Oxfordu (VB), kjer je v soavtorstvu z Adriano Zaharijević predstavil prispevek Anti-Gender Mobilizations in the Post-Yugoslav Space.

Na vseh omenjenih konferencah so predstavili delne izsledke njihovega raziskovalnega projekta in tako mednarodno strokovno javnost informirali o raziskovalnih aktivnostih.

 

Zadnje novice

“DOCUMENTING COPTIC MONASTIC HERITAGE” PROJECT

Matjaž Kačičnik 2018 © Endangered Hermitages Project = Documenting Coptic Monastic Heritage Project

Reception for International Students at the Faculty of Arts and at the University of Ljubljana (two separate events)

Support and assistance by the University of Ljubljana