Kam so izginile biciklistke?

Filozofska fakulteta UL in Pedagoška fakulteta UL vas vljudno vabita na pogovor ob knjigi »Nepozabne: Ženske, ki so premikale meje našega sveta«. Knjiga je trenutno med desetimi najbolj prodajanimi knjigami v Sloveniji, precej prahu pa je dvignila tudi zaradi spremenjene naslovnice, iz katerega so bile izbrisane ženske na kolesih.

Pogovor bo potekal v ponedeljek, 14. decembra 2020 ob 10. uri na Zoom povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/j/91579036743.

O ozadju nastajanja knjige Nepozabne, o vlogi žensk v sodobni družbi in še posebej o mestu žensk v akademskem svetu sto let po prvem doktoratu, ki ga je na Univerzi v Ljubljani prejela kemičarka Anka Mayer, se bomo pogovarjali z nekaterimi avtoricami knjige Nepozabne: prof. dr. Milico Antič Gaber, doc. dr. Živo Kos, asist. dr. Jasno Podreka, doc. dr. Špelo Razpotnik, doc. dr. Ireno Selišnik in doc. dr. Veroniko Tašner.

Pogovor bo otvoril dekan Pedagoške fakultete, izr. prof. dr. Janez Vogrinc, z avtoricami pa se bo pogovarjal dekan Filozofske fakultete prof. dr. Roman Kuhar.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon