Kam so izginile biciklistke?

Filozofska fakulteta UL in Pedagoška fakulteta UL vas vljudno vabita na pogovor ob knjigi »Nepozabne: Ženske, ki so premikale meje našega sveta«. Knjiga je trenutno med desetimi najbolj prodajanimi knjigami v Sloveniji, precej prahu pa je dvignila tudi zaradi spremenjene naslovnice, iz katerega so bile izbrisane ženske na kolesih.

Pogovor bo potekal v ponedeljek, 14. decembra 2020 ob 10. uri na Zoom povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/j/91579036743.

O ozadju nastajanja knjige Nepozabne, o vlogi žensk v sodobni družbi in še posebej o mestu žensk v akademskem svetu sto let po prvem doktoratu, ki ga je na Univerzi v Ljubljani prejela kemičarka Anka Mayer, se bomo pogovarjali z nekaterimi avtoricami knjige Nepozabne: prof. dr. Milico Antič Gaber, doc. dr. Živo Kos, asist. dr. Jasno Podreka, doc. dr. Špelo Razpotnik, doc. dr. Ireno Selišnik in doc. dr. Veroniko Tašner.

Pogovor bo otvoril dekan Pedagoške fakultete, izr. prof. dr. Janez Vogrinc, z avtoricami pa se bo pogovarjal dekan Filozofske fakultete prof. dr. Roman Kuhar.

Dogodki

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju