Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Zaradi epidemioloških razmer bodo tudi letos Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani preselili na splet. Vabljeni k spremljanju dogodka na Facebook profilu Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, v četrtek, 11. novembra 2021, ob 17. uri.

Inovacije bo predstavilo 12 finalistk/finalistov (6 v kategoriji študentke/študenti in alumne/alumni, 6 v kategoriji raziskovalke/raziskovalci). Kratke predstavitve finalnih inovacij si lahko preberete tukaj.

Najboljše tri inovacije v vsaki kategoriji bodo prejele denarno nagrado iz Rektorjevega sklada v skupni vrednosti 12.000 evrov in pomoč pri vstopu na trg.

Natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI). Je spodbuda za študentke/študente, raziskovalke/raziskovalce, pedagoške sodelavke/sodelavce in alumne Univerze v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg. K sodelovanju vabimo vse, ki imajo tehnološke in netehnološke inovacije ter inovativne podjetniške ideje.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan