30. Zimska šola slovenskega jezika

Udeleženci šole so si ogledali Ljubljano.

Udeleženci šole so si ogledali Ljubljano.

Od 22. januarja do 2. februarja je na Filozofski fakulteti v organizaciji Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik potekala že 30. Zimska šola slovenskega jezika. Tečaja slovenščine se je udeležilo 53 udeležencev iz 27 različnih držav.

38 udeležencev se je odločilo, da bodo prišli na tečaj v Ljubljano. Ta je potekal vsak dan dopoldne, od 9.00 do 12.30, nekateri pa so se udeležili tudi dodatne popoldanske konverzacije. 15 udeležencev se je odločilo za pouk na daljavo, preko Zooma, v popoldanskem času. Poleg učenja v razredu so se tečajniki udeleževali tudi spremljevalnega programa, ki so ga organizirali ob torkih in četrtkih. Tisti v živo so si lahko ogledali Ljubljano, šli v opero, obiskali Slovenski šolski muzej in si ogledali Ljubljanski Grad. Udeleženci na spletu pa so dodatne aktivnosti spremljali v obliki videovsebin. Ponudili so jim vodeni ogled Ljubljane in Ptuja, ogled Slamnikarskega muzeja z delavnico pletenja kit ter ogled slovenskega filma Kaj pa Ester.

Praznovanje jubilejne Zimske šole so obeležili tudi z nagradno igro. Sodelovali so lahko tako udeleženci Zimske šole v živo, kot vsi tisti, ki nas spremljajo preko socialnih omrežij. Sodelujoče so prosili, da z nekaj besedami v obliki slogana opišejo svoja občutja v povezavi z učenjem slovenščine. Zmagovalni trije so za nagrado prejeli paket praktičnih daril Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Poleg Zimske šole je konec januarja in začetek februarja na Filozofski fakulteti potekal tudi Intenzivni tečaj slovenščine za študente Erasmus+. Udeležilo se ga je 25 študentov iz 10 držav, ki bodo v spomladanskem semestru na izmenjavi v Sloveniji. 

Zadnje novice

Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti Univerze v Ljubljani

Doktorice in doktorji znanosti s Filozofske fakultete (foto: Bor Slana/STA)

Podelitev nagrad Lirikonov zlát 2024 za vrhunske prevode

Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj z nagrado (foto: Jelka Kragelj)

Doc. dr. Žiga Zwitter na znanstvenem srečanju ForumAlpinum

Doc. dr. Žiga Zwitter je predstavil referat Alpe: zelene ali pisane? Od zgodnjenovoveškega do sodobnega odnosa do travnikov.