Znanstvenoraziskovalni inštitut

Odprt razpis projekta MSCA COFUND EUTOPIA-SIF podoktorske štipendije 2021/2022

Obveščamo vas, da se je v ponedeljek, 20. 9. 2021, odprl drugi razpis projekta MSCA COFUND EUTOPIA-SIF podoktorske štipendije 2021/2022. Glede na lanski razpis je pri samem postopku prijave predvidenih nekaj ključnih novosti, in sicer:

  • Povezovanje pred prijavo (priporočljivo, ampak neobvezno): od 20. 9. 2021 do 25. 10. 2021:  Kandidati preko platforme oddajo kratek povzetek s ključnimi besedami. Koordinator projekta CY Cergy Pariz bo te povzetke ob zaključku faze (25. 10. 2021) posredoval na kontakte izbranih raziskovalnih pisarn.
  • Pismo podpore kot nov kriterij za izpolnjevanje pogojev za prijavo: Za uspešno prijavo na UL mora kandidat pridobiti pismo podpore, podpisano s strani potencialnega mentorja/mentorice in dekana/dekanje.

Raziskovalci/raziskovalke UL se lahko prijavijo na razpis z mentorjem/mentorico ene izmed EUTOPIA univerz, ne pa tudi z mentorjem/mentorico z UL.

Univerza v Ljubljani (UL) sodeluje v projektu EUTOPIA SIF kot projektni partner in bo v sklopu drugega razpisa financirala dve dvoletni zaposlitve. V okviru zaposlitve je predvideno, da se raziskovalcu/raziskovalki nudi tudi »sekundiranje« (secondments) in krajše obiske (study visits, trainings) v akademskem in ne-akademskem sektorju. Podobno lahko tudi UL gosti sekundiranje raziskovalca, ki bo izbran na drugi Univerzi EUTOPIE.

Spletna stran razpisa:

EUTOPIA-SIF

Odprtje razpisa:

20. 9. 2021

Obdobje za »pre-application matchmaking«

20. 9. 2021 – 25. 10. 2021

Rok oddaje projektne prijave:

10. 1. 2022 preko spletnega portala - Application portal

Začetek izvajanja projekta v primeru pridobitve sredstev:

September 2022

Prijavitelji (pogoji):

Izkušeni raziskovalci/raziskovalke (ER – Experienced Researchers) z doktoratom ali raziskovalci/raziskovalke brez doktorata, vendar z najmanj 4 letnimi raziskovalnimi izkušnjami (ni starostne omejitve) + vsaj 1 pismo podpore + vsaj 2 priporočilni pismi

 

Pravilo mobilnosti: ključna zahteva je fizična mobilnost - pogoj: raziskovalec/raziskovalka ni delal/a ali prebival/a v državi gostitelja več kot 12 mesecev v zadnjih treh  letih pred rokom za oddajo projektne prijave.

Projekt:

»Bottom up« / Vse discipline / Ni vnaprej določene teme raziskovalnega projekta, vendar pa je treba projektno idejo navezati na eno ali več ključnih raziskovalnih področji programa (key research areas):

  • Materials engineering
  • Data & Intelligence
  • Health
  • Sustainability
  • Welfare & Inclusion

Razlogi za prijavo:

MSCA COFUND EUTOPIA-SIF mladim raziskovalcem/raziskovalkam ponuja odlične pogoje za dvig raziskovalne odličnosti in kariernega razvoja:

  • Dvoletna pogodba o zaposlitvi kot Marie Sklodowska-Curie COFUND raziskovalec/raziskovalka na eni izmed EUTOPIA univerzi.
  • Popolna akademska svoboda pri izvajanju raziskovalnega projekta.
  • Mednarodna in medsektorska mobilnost preko gostovanj na akademski in/ali neakademski instituciji.
  • Program usposabljanja in razvoja kariere (PCDP)

Potek izbora

Izbor odličnih tujih izkušenih raziskovalcev/raziskovalk bo potekal odprto in transparentno, v več fazah v okviru EUTOPIA izbornih komisij. Pri evalvaciji prijav lahko sodelujejo tudi pedagogi/nje in raziskovalci/ke z UL. V času trajanja projekta bo UL vsako leto zaposlila 2 izbrana raziskovalca/raziskovalki.

Splošne informacije o projektu

Konzorcij: EUTOPIA University Alliance (povezava do spletne strani); Univerza v Ljubljani, Univerza Vrije Bruselj – Belgija, Univerza CY Cergy Paris – Francija (koordinator projekta EUTOPIA-SIF), Univerza v Göteborgu – Švedska, Univerza Pompeu Fabra iz Barcelone – Španija in Univerza v Warwicku – Velika Britanija

Program: Horizon2020 Co-funding of regional, national and international programmes (COFUND)- Fellowship Programme

Trajanje projekta: 5 let (60 mesecev)

Obvestila

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Strokovna služba oddelka 25. - 29. 7.

Referat, Mednarodna pisarna, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Mesec dobrodošlice za mednarodne študentke in študente

Referat, Mednarodna pisarna, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Mesec dobrodošlice za mednarodne študentke in študente

Oddelek za prevajalstvo

OGLAS ZA DELO - PricewaterhouseCoopers

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Strokovna služba oddelka – uradne ure