Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na usposabljanje spremljevalcev Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

Ste vedeli, da je eden največjih izzivov za ljudi s slepoto ali slabovidnostjo mobilnost – priti od točke A do točke B? Osebe s slepoto ali slabovidnostjo so bile že na najvišjih gorah sveta, potujejo po svetu, kolesarijo, smučajo, hodijo v službe, skrbijo za svoje družine … Pri vsem tem pa pogosto potrebujejo pomoč spremljevalca.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije že vrsto let izvaja program Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih, ki povezuje uporabnike ter videče spremljevalce po vsej državi. Ta program osebam s slepoto in slabovidnostjo omogoča, da dobijo spremstvo, ko ga potrebujejo in jih podpira v prizadevanjih za čim večjo samostojnost in vključenost v družbo. Če ste tudi vi pripravljeni kakšno uro svojega časa nameniti spremljanju, vabljeni, da se pridružite Mreži spremljevalcev.

Vse zainteresirane vabijo, da se udeležijo brezplačnega usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih, ki bo potekalo v soboto, 18. 11. 2023, od 9.00 do 16.30 v prostorih knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne, Kotnikova 32, 1000 Ljubljana. Za prijavo in več informacij pokličite na telefonsko številko: 01 4700 259  ali pišite na naslov: brigita.kosi@zveza-slepih.si. Prijave sprejemajo do ponedeljka, 13. 11. 2023.

Program

Obvestila

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Strokovna služba oddelka – uradne ure (15.–19. 7. 2024)

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Zaprtost strokovne službe oddelka (29. 7.–16. 8. 2024)

Oddelek za klasično filologijo

Oddelčna strokovna služba in knjižnica 16., 18. in 19. julija 2024

Oddelek za klasično filologijo

Trajni dostop do dodatnih zbirk Oxford Scholarly Editions Online

Oddelek za umetnostno zgodovino

Uradne ure strokovne službe Oddelka za umetnostno zgodovino 15. 7. 2024