Predstavitev znanstvene monografije Barbare Trnovec: Neskončno potovanje Alme M. Karlin

Naslovnica monografije

Naslovnica monografije

Predstavitev znanstvene monografije Barbare Trnovec: Neskončno potovanje Alme M. Karlin: življenje, delo, zapuščina je potekala 12. oktobra v Barbarini dvorani Pokrajinskega muzeja Celja.

Znanstvena monografija Neskončno potovanje Alme M. Karlin: življenje, delo, zapuščina ponuja globok, celovit in večplasten vpogled v življenje, delo in zapuščino znamenite Celjanke. Prinaša številna nova spoznanja, ki so rezultat avtoričinega inovativnega raziskovalnega pristopa; temeljijo na besedilih Alme M. Karlin, številnih novoodkritih dokumentih v Sloveniji in Nemčiji ter na pričevanjih ljudi, zlasti tistih, ki so jo osebno poznali.

Knjigo je predstavila avtorica Barbara Trnovec, antropologinja, kustosinja in skrbnica Zbirke Alme Karlin v Pokrajinskem muzeju Celje. Na dogodku sta sodelovali tudi dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, vodja projekta VAZ, in Mateja Ajdnik Korošec, prevajalka monografije v nemški jezik.  

Predstavitev knjige je avtorica prvič pospremila s projekcijo diapozitivov, s katerimi je velika popotnica predavala po vrnitvi s poti okrog sveta.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)